Olipas kiireinen viikonloppu! Sunnuntai-iltana kymmenen aikoihin silmäluomet alko painumaan ihan pakosta kiinni, ja oisin tänä aamuna nukkunu vaikka kuinka kauan...

Eli lauantaina oltiin Aikun kanssa Vaasan inttinäytelyssä ja eka kertaa siis ihan oikeassa näyttelyssä. Paikalle oli ilmoitettu 36 ranskista, joista 7 oli narttujen junnuluokassa. Aikkua jännitti aluksi hallissa ihan mielettömästi, se läähätti ja kävi ylikierroksilla. Ei kun mamman syliin hyssyteltäväksi hetken, niin pirpana rauhoittui. :)

Käytiin ostaan pirpanalle sitten viininpunainen kevythäkki ja sinne sopiva vaaleanpunainen alusta :) Häkki oli sen verran iso, että sinne mahtuu toinenkin ranskis, kun eihän sitä koskaan tiedä koska sellainen voisi meille vielä tupsahtaa ;D Lisäksi pirpana sai uuden vinkulelun, näyttelyketjun ja -hihnan. Tuhlasin siis jonkun verran :)

Aikun emän edellisen pentueen pojat oli sitten kehässä ennen meitä ja Reiska oli nuk2 ja Carlos Eri1 SA PU2 ja sert.

Sitten olikin meitin vuoro ja Aikku esiinty todella hienosti. Seisoa tönötti, juoksi nätisti ja näytti hampaat käskystä.

Tuomari Leni Finnen mielestä pirpana oli kuitenkin vielä liian keskenkasvuinen, ja valituksia tuli mitä eriskummallisimmista asioista. Kuten siitä, että Aikulla on vielä pentukarva! Toinen valitus tuli siitä, että karvasta näkee, että pirpanalla on ollut kaulapanta käytössä... :)

Noh, tuloksena oli siis EH eli erittäin hyvä ja olen todella tyytyväinen. Tästä jatketaan eteenpäin ja paremmille sijoituksille :D

Aikun "isosisko" edellisestä pentueesta eli Gaga sai eri1 ja SA:n, joten ihan hyvin fawn-jengillä meni näytelmät :)

Autossa Aikku sitten kuorsasi häkissään ja makoili ihan omituisissa asennoissa, mutta virkistyi kotiin tullessa sen verran, että jaksoi totta kai lähteä muun porukan kanssa vielä metsään lenkille! Käytiin mun lempimetsälenkillä, jossa oli lumet aurattu tieltä ja metsäkoneet ajelleet siihen malliin, ettei enää tarvitse rämpiä hangessa. Siellä sitten käveltiin vaikka kuinka kauan. Matkaa ei hirveitä kilometrejä taitettu, kun piti nuuhkia lumen alta paljastuneita hajuja, mutta reilun tunnin oltiin matkassa.

Sieltä palattuamme koimmekin historiallisen hetken kotona... Adah jatkoi leikkimistä, mutta Aikku päättikin ottaa nokoset :) Tällaista ei ole ennen tapahtunut, mutta olihan päivä kyllä niin raskaskin, että pitää pikkuisen saada nukkua enemmänkin :)

Sunnuntaina mulla soi sitten kello viideltä aamulla, ja tuolloin Aikku olisi heti ollut valmis lenkille :D Adah ja Arska sen sijaan katsoivat mua kuin vähä-älyistä kun pyysin niitä aamusapuskalle... meillä kun ei ole tapana tuohon aikaan syödä... :) mutta kun Aikku niitä hetken herätteli, niin alkoi sitten tapahtua :)

Mä sitten suunnistin hieman ennen seitsemää autoni jälleen kohti Vaasaa ja lähdin kehäsihteeriharjoittelijaksi. Olin norjalaisen tuomarin kehässä, jossa hän arvosteli spanieleita. Todella mukava tuomari, joka koko ajan selitti mitä virheitä näki koirassa ja sen liikkeissä. Hän opetti mua samalla katsomaan miten cockerspanielin tulee juosta :) Eli opin siinäkin vaikka kuinka paljon.

Toinen kesäsihteeri oli myös todella mukava ja avusti mua muutamassa kiperässä tilanteessa, mutta suurimmilta osin päivä sujui ilman kommelluksia. Arvostelujen kirjoittaminen oli helppoa, kun pääsi vauhtiin ja oppi millä tavalla tuomari puhuu, arvostelee ja mitä sanoja hän käyttää. Toivottavasti olen myös kirjannut kaikki oikein... kaippa kennelliitosta muuten soitellaan piakkoin perään... ;)

Vajaa 70 arvostelua kirjoitin ja pidimme vain yhden 5 minuutin tauon, ja vaikka työkseni kirjoitanki, niin kyllä tuo määrä ranteessa tuntui... Onneksi ei ihan joka päivä tartte kirjoittaa tuolla vauhdilla :) Tuomari antoi meille vielä päivän päätteeksi kiitoslahjat, isot muoviset pääsiäismunat, jotka oli täynnä suklaata. Ei ole kuulemma tuomareiden tapaista "lahjoa" kehäsihteereitä päivän päätteeksi, mutta tällä kerralla näin :)

Seuraava kehäsihteeriharjoittelukerta onkin sitten ensi lauantaina. Olen tuolloin hirvikoirien ryhmänäyttelyssä. Pitää vissiin myös pyörittää kehää, vaikka haluaisin vain panostaa tähän kirjoittamiseen. Mulle iskee paniikki pelkästään ajatuksesta, että pitäisi kehää pyörittää...

Ehdin sitten vielä tehdä jonkin verran shoppailuja tuolla näyttelyssä ja matkaan lähti Adahlle uusi nahkapanta ja aivan liian kallis, kultainen näyttelyketju. Arskalle ostin neidin tilaamia herkkuja :D

Nahkapanta oli Adahlle hieman liian suuri vielä, mutta eiköhän tuo vielä kasva...

Uusi näyttelyketju pääsee tositoimiin Adahn kaulalla sitten toukokuun lopulla, kun ilmoitin molemmat kakarat Tuuriin. Adah on juuri ehtinyt täyttää 7kk, joten pikkuneiti pääsee pyörähtämään pentuluokassa... :)