Ei ole tullut kirjoitettua tännekään pitkään aikaan kuulumisia... tuntuu, että aina on niin kiirus...

Mitähän tässä nyt on ollut sitten viime kirjoitukseni? Käytiin Adahn kanssa vappuna mätsärissä, ja vaikka pientä bullmastiffia ei kiinnostanut lainkaan seisoa, niin saatiin punainen ja oltiin lopulta punaisten pentujen neljäs! Palkinnoksi pikkuneiti sai ruusukkeen sekä syötävää :) Siinä oli sitten meidän näyttelyharjoitukset, seuraavan kerran "harjoitellaan" kehässä... ;)

Kuvia mätsäristä ei ole, mutta tässä kuva lauantailta kun oltiin pikkuneidin kanssa kävelyllä kylänraitilla ja käytiin jokea ja pientä koskea ihastelemassa...

Pikkuneiti on tosiaan ilmoitettu Tuuriin parin viikon kuluttua pentuluokkaan, joten saa nähdä miten käy. Adah on kasvanut niin epätasaisesti ettei sieltä tartte odottaa kyllä mitään, mutta otetaan tuo nyt harjoittelun kannalta kun kerran pentuluokassa ollaan :)

Adahn kanssa ollaan käyty pentukoulussa viikottain ja tosin hyvin neiti jaksaa siellä touhuta. Viimeksi meitä oli hallin puolikkaassa reilut 20 pentua paikalla, joten ohitukset ja seuraamiset tehtiin todellakin kunnon hälyssä ja lähekkäin toisia. Mutta nuo sujuu neidiltä hienosti! Kouluttaja sanoikin, että Adahlla on potentiaalia vaikka kuinka pitkälle, kunhan ohjaaja ottaisi hieman vakavammin nämä harjoitukset :) Mulla ei todellakaan ole tavoitteena tokoilla Adahn kanssa kilpaa, vaan me ollaan tuolla vaan pitämässä hauskaa, sosiaalistamassa kakaraa ja viettämässä kahdenkeskistä laatuaikaa. Jos joskus Adahn kanssa suorittaisi BH-kokeen, niin se riittää.

Ainon kanssa ollaan pihalla harjoiteltu tokoa ja agilityn alkeita. Ei mahduttu mukaan agilityn alkeiskurssille, niin harjoitellaan sitte pihalla :) Olen pihalle tehnyt puijottelukepit (aurauskepeistä) sekä pienen esteen, ja Aino vetää meneen kaikki hurmiossa :) Aikulla nyt vaan sattuu olemaan vain yksi vaihde eli turbovaihde, joten sen menoa ei pahemmin hillitä :)

Tällä viikolla päästään Ainon kanssa kokeilemaan verijälkeä ja ensi kuun lopulla alkaa myös mejän alkeiskurssi, jonne Aikku on ilmoitettu. Pirpana otti syksyllä niin upeasti jäljen metsällä, joten mennään nyt kokeilemaan josko pirpana tykkäisi siitä ihan oikeasti. Pitää ottaa äiti mukaan kuvaan, niin saadaan todistusaineistoa siitä, että ranskis jäljestää ;D

Ainonkin olen ilmoittanut Tuuriin, joten tulee pitkä ja hikinen päivä kun lähtee näyttelyyn kahden alle vuoden ikäisen energiapupun kanssa... :) Ainon kehä alkaa heti yhdeksältä ja Adahn klo 11.15 jälkeen, joten saan taas jännittää monta tuntia ;)

Ainonkin kanssa käytiin lauantaina kahdestaan kylänraitilla kävelyllä... ensin pakolliset poseeraukset...

... ja sitten käytiin mielettömän huteralla sillalla katsomassa kun vesi pauhasi ohi. Aikku olisi halunnut hypätä veteen, joten saan nyt sitten ostaa sille pelastusliivit, jotta pirpana pysyy pinnalla jos uimaan menee...

Olin reilu viikko sitten taas kehäsihteerinä harjoittelemassa ja tällä kertaa kaikki sujui ilman yhtään mokaa :) Ehkä musta vielä tulee kunnon kehis ;) Ens sunnuntaina olen taas lupautunut, ja pääsen kirjoitteleen mäyräkoirien, suomenajokoirien ja dreevereiden arvosteluja. Näitä rotuja onkin tullut tässä harjoitellessa nähtyä aika monta kertaa... jostain syystä juuri näiden rotujen ryhmänäyttelyitä on tällä alueella mielettömästi. Tuomarina on tällä kertaa ruotsalainen nainen, joten pääsen nyt ruotsiksi kirjoittamaan.

Sitten on jäljellä vielä yksi harjoittelu ja sitten olen ns. pätevä. Vipa harjoittelu on näillä näkymin Pietarsaaren ryhmiksessä. Olen sinne Adahn ilmoittanut pentuluokkaan, mutta järjestäjät aikovat laittaa bullmastiffit heti ekana aamulla, joten kun olen esittänyt Adahn pentuluokassa, ehdin viedä pikkuneidin kotiin ja tulla takaisin toiseen kehään kirjoittamaan :) Ja tämä oli siis järjestäjien oma pyyntö, itse olin ajatellut vaan nauttia näyttelyvieraana, mutta kun soittivat ja ehdottivat tätä, niin suostuin. Saanpahan harjoittelut hyvässä ajassa sitten pois alta :)