Olen aikasemminkin tänne kirjoittanut karppauksesta, mutta omaa kategoriaa en sille ennen ole tehnyt. Nyt väsäsin sellaisenkin, jotta nämä asiat löytyvät vanhoista teksteistä helpommin.

Viime vuonna karppasin oikein kunnolla ennen Australian reissua, ja silloin kiloja karisi 15 neljässä kuukaudessa. Reissun aikana ja jälkeen lipsahdin taas huonoille teille. Tämä jatkui koko kesän, mutta nyt olen karppaillut taas ahkerasti kuukauden ajan. Kiloja on tippunut vasta 5, mutta senttejä vyötäröltä sitäkin enemmän. Mikään tehokarppaaja en ole koko ajan. Pidän välillä hiilarit parin viikon alle 20g, mutta muuten hiilarimäärät voivat nousta jopa 60g.

Kaikki leivät, perunat, pastat ja riisit olen jättänyt pois. Välillä tuntui jo, etten keksi mitään syötävää, joten käväisin nyt karppauksen kokkauskurssilla opettelemassa muutaman hyvän reseptin. Ja ennen kaikkea helpon reseptin! Niitä, ja muitakin hyväksi kokemiani reseptejä, kirjoittelen tänne blogiin aina silloin tällöin. Ovat mullakin reseptit sitten tallessa jossain :)

Eilen tehtiin broileriwokkia, ananassalsaa ja jälkkäriksi puolukka-suklaakiisseliä.

Broileriwokki

300g broilerisuikaleita ja 100g pekonia pilkotaan ja paistetaan öljyssä.

Seokseen lisätään 400g wokkivihanneksia sekä mausteita (currya, cayennepippuria, valkosipulia, paprikajauhetta). Lisää 2 dl kermaa ja anna kiehahtaa.

Tämän jälkeen lisää seokseen 150g sulatejuustoa ja keitä hissukseen, jotta juusto sulaa. Mausta vielä lisää, jos tuntuu, että kaipaa jotain.

Tämä oli todella herkullista, täyttävää ja nopea tehdä. Tätä tulen kotonakin tekemään, ja vaihteluahan wokkiin saa vaihtamalla vihanneksia. Kaupoistahan löytyy usempia erilaisia pakastewokkivihanneksia, joita voi käyttää.

Ananassalsa

Pilko kulhoon yksi tuore ananas, yksi avokado, punainen paprika, yksi punasipuli ja valkosipulinkynsi.

Lisää limetinmehua ja hieman kuorta sekä mausteita (korianteria, suolaa, pippuria). Päälle vielä ripaus oliiviöljyä.

Tämä salsa oli ihanan raikas ja ananaksen suurena ystävänä tykkäsin tästä kovasti. Teen sitä todellakin myös kotona! :)

Puolukka-suklaakiisseli

Turvota 2 tl psylliumia 2 dl kylmää vettä muutaman minuutin ajan. Lisää seokseen 3 dl kermaa, 2 dl puolukkasurvosta sekä nokare suklaamassaa. Keitä seosta sen verran, että suklaa sulaa. Lisää lopuksi hippunen steviaa.

Itse laitoin lopulta aika runsaasti suklaata, sillä se ei maistunu omaan makuuni tarpeeksi suklaalta. Mutta tosiaan oman maun mukaan lisäilee sekä suklaata että steviaa (makeutusaine), kunnes tuntuu, että nyt on hyvä.

Tämä kiisseli näyttää liisteriltä ja aluksi maistuukin siltä, mutta muutaman lusikallisen jälkeen tämä on jo paremman makuista ;)