Eilen kävin jouluostoksilla ja saldona oli yksi vaivainen joululahja...  Eli vielä on ostettavana vaikka kuinka monta lahjaa, ja aika käy taas vähiin. Onneksi töitä ei ole enää kuin kolme päivää eli torstaina alkaa odotettu ja ansaittu joululoma, jonka aikana ehtinen käydä hakemassa ne puuttuvat joululahjat.

Tosin tänään sitten suunnitellaankin, että mitä milloinkin on tehtävä. Työpäivinä ei ehdi hakea ja ostaa mitään, joten torstaina alkaa melkoinen urakka. Ensinnäkin pitää hakea joulukuusi. Ensimmäinen joulu omassa kodissani vaatii myös oman oikean joulukuusen, joten se pitää hakea! Joulu ei ole joulu, jollei ole oikeaa joulukuusta. Tosin en meinaa sitä lähteä itse kaatamaan metsästä, vaan turvaudun valmiiksi kaadettuun ja käyn ostamassa sen jostain torilta =) Torstaina pitää myös siivota koko talo. Imuroitava, pestävä lattiat, pyyhittävä pölyt ja vaihdettava lakanat. Samalla pitää myös tehdä oma lanttulaatikko ja jos ehdin niin myös porkkanalaatikko. Sekä muutama kakku....

Perjantaina lähden jouluostoksille heti aamusta. Aikaa on lähes iltapäivään saakka, jolloin pitää hakea systeri asemalta. Sen jälkeen meille koristelemaan kuusi, juomaan glögiä ja syömään torttuja =) Niin ja paketoimaan ne  lahjat, jotka toivon mukaan saan ostettua silloin perjantaina.

Lauantaina voi sitten käydä vielä viimisillä ostoksilla, jos jokin on jäänyt puuttumaan, mutta illalla sitten vaan ollaan ja odotellaan, sekä huilataan. Yöllä käyn laittamassa pienen kinkun uuniin, niin , että se jouluaaton aamuna tuoksuu ja on valmis maisteltavaksi kun herään. Sitten onkin jo vuorossa jouluaaton perinteet: joulukirkko, hautausmaalla käynti, joulusauna, jouluateria, joululahjojen avaaminen ja sitten koko yön kestävä pelien pelaaminen. Viime vuonna siirryin jouluaattona nukkumaan neljän aikoihin, joten eiköhän samaan ylletä tänäkin vuonna =D

Joulu on ehdottomasti mukavin juhla, jota vielä näinkin vanhana jaksaa odottaa ja erityisesti valmistella suurella innolla. Aaton jälkeen saakin sitten huilia pitkään, sillä töihin ei tartte mennä kuin vasta ensi vuonna! Kuulostaa upealta, vaikka kyse ei kuitenkaan ole monestakaan päivästä....Mutta ovat sen sijaan erittäin arvokkaita.