Pääosissa mm. Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon

Nuori ja kovia kokenut poliisikokelas Billy Costigan (DiCaprio) on saanut tehtäväkseen soluttautua pelätyn rikollispomo Frank Costellon (Nicholson) joukkoon toimittaakseen tietoja Costellosta esimiehilleen Oliver Queenanille (Sheen) ja nuoremalle poliisille Dignamille (Wahlberg). Costellon apuri, pikkunilkki Colin Sullivan (Damon), puolestaan pestautuu poliisien riveihin, toimittaakseen tietoa Costellolle. Samaan aikaan kun Costigan pääsee Costellon luottamukseen, niin Sullivan pääsee ylemmäksi poliisivoimissa. Tilanne on räjähtävän arka ja pieni virhe pilkkoo heidän elämänsä.

Ei ole lainkaan mikään ihme, että Scorsesen ohjaama leffa nappasi neljä oscaria! Aivan loistava, yli kaksituntinen, leffa, joka piti ainakin minut hereillä koko ajan. Yllätyksellinen loppu kruunasi kaiken ja sai minutkin toteamaan itsekseni, että HÄH?! Muutamassa kohdassa olin raivoissani kun eivät muka huomanneet kuka on rotta, mutta....

Leon suoritus on mainio (ehkä olen puolueellinen, ehkä en...), Damon taasen oli tasavahva ja ilmeetön. Nicholsonin pullistelu oli hieman ärsyttävää, mutta eihän kaikki voi olla täydellistä.

Kerta kaikkiaan hyvä leffa. Suosittelen!

Arvosana: neljä tähteä viidestä