Vaikka en täällä olekaan asiasta paljoa puhunnut, niin olen erittäin kiinnostunut Suomen historiasta. Olen lukenut useita aihetta koskevia kirjoja, ja katsonut tyyliin kaikki elokuvat, joissa kerrotaan tai kuvataan jollain tapaa Suomen historiaa. Joten tänään kun kävin tutustumassa paikallisen tykistökoulua koskevaan näyttelyyn, olin tuskin pysyä nahoissani =)

Esillä oli aito jääkärikapteenin puku ja mantteli, ja niitä tulikin hiplattua. Sain jopa kokeilla manttelia päälleni! Lisäksi esillä oli vanhoja aseita ja asiakirjoja. Suurimman mielenkiinnon vei kuitenkin vuonna 1918 kuvattu parin minuutin filminpätkä. Siinä näytettiin tykistökoulun harjoituksia juuri siltä pihalta, jossa äsken olin seissyt. Filmi tietenkin ihanasti säröili eikä ääntä tietenkään ollut, mutta tunnelma levittyi täydellisesti filmiä katsoville.

Kuviakin oli tietenkin paljon esillä, ja tässä yksi niistä. Sekin siis vuodelta 1918...

1273876.jpg  

Voi kun joku jo keksisi aikakoneen, jolla pääsisi vierailemaan eri aikoihin, katsomaan itse livenä miten asiat olivat....Ja, juu, tiedän, että kukaan täysjärkinen ei haluaisi rintamalle kesken taistelun pällistelemään, mutta jos nyt kuitenkin pääsisi edes lähettyville... =)