Taas on tullut katsottua muutama leffa...

Knocked Up

Vetelehtivä Ben ja uraa tekevä Alison kohtaavat baarissa kosteissa tunnelmissa, ja senhän tietää jo kättelyssä mihin se vie. Kaksi kuukautta ja useita raskaustestejä myöhemmin Ben ja Alison ryhtyvät tutustumaan toisiinsa ja odottamaan tulevaa vanhemmuutta.

Valitettavasti mulla oli jälleen kerran liian suuret odotukset leffasta. Tätä on kehuttu niin monessa paikassa, että luulin saavani nähdä hieman paremman leffan, mutta... Leffan kannessa lukee hulvaton hittikomedia, mutta enpä löytänyt montaakaan hauskaa kohtaa yli kaksi tuntia kestäneestä "suojaamattomasta" versiosta. Ben ja hänen kaverinsa olivat todellisia alapäähuumorin luuseriystäviä ja Alison "ihana" nipottaja, eli täydelliset vastakohdat, mutta... Tiesi taas miten leffa päättyy, mutta tästä ei riittänyt iloa edes "aivot narikkaan" -tyylisessä illlanvietossa. Jollei parempaa tekemistä ole, tämän voi katsoa, sillä onneksi moralisointi oli jätetty minimiin...

Arvosana: 7 ½

 

Raja 1918

Mannerheim määrää nuoren upseerin, kapteeni Carl von Munckin Rajamaan komendantiksi mitättömän puron varteen, paikkaan jossa uusi Suomi ja Neuvosto-Venäjä kohtaavat toisensa. Leffa on kuitenkin sotaelokuvaa enemmän kertomus miehestä, joka joutuu tekemään valinnan velvollisuuden ja rakkauden välillä sekä naisesta, joka rakastaa kahta miestä.

Leffa on kriitikoiden ylistämä ja se on napsinut jopa viisi Jussi-ehdokkuutta, mutta... Ennakko-odotukset saivat kärsiä taas. Olin odottanut enemmän actionia, mutta leffa painottuikin ihmissuhdekiemuroihin ja moraalisiin päätöksiin. Kuvaus oli näyttävä ja vähäiset action-kohdat toimivia, mutta olisin tosiaan kaivannut enemmän menoa kuin tylsää puhetta.

Arvosana: 8