Olen taas katsonut vaikka kuinka paljon leffoja, mutta kun ei muka koskaan ehdi tänne niistä naputella...

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Olen aina ollut heikkona Indyyn, joten suurella mielenkiinnolla menin leffaan katsomaan uutukaista Indyä. Indy on vanhentunut, mutta meno on samanlaista kuin aina ennenkin. Tällä kertaa apurina tosin häärii Indyn oma poika.

Juoni on tyypillinen Indy-juoni, mutta jotain tästä puuttuu... Menoa ja meininkiä on lisätty rutkasti edellisiin Indy-leffoihin verrattuna, mutta se ei pelasta leffaa. Kun vanhoja Indy-leffoja katsoi, niin niihin pystyi jopa uskomaan, mutta tällä kerralla ei kyllä pysty. Tässä leffassa on niin monta kohtausta, jossa melkein purskahtaa ääneen sanomaan, että "just joo!!!". On ihmisiä syöviä muurahaisia, avaruusolentoja, lentäviä autoja...

Mutta Indy-fanina leffan jaksaa hyvin katsoa ja jollei ota kaikkea niin vakavasti, niin parituntinen sujahtaa ohi hienosti. Jälkeenpäin broidi hehkutti sellaisista asioista, joita en ollut edes huomannut, joten joudun katsomaan leffan uudestaan =) Todennäköisesti leffa löytää tiensä dvd-hyllyyni aikanaan... =D

Arvosana: 9

 

Eastern Promises

Myönnän... Hankin tämän leffan hyllyyni vain ja ainoastaan Viggo Mortensenin takia... =D Mutta leffa olikin lopulta ihan katsottava.

Siinä nuori kätilö, Anna, saa synnytyssaliin venäläisen naisen, joka kuolee, mutta jonka lapsi saadaan pelastettua. Anna yrittää selvittää naisen taustaa, jotta löytäisi lapsen sukulaisia. Jäljet johtavat pian Venäjän mafiaan, jossa myös Viggo luurailee tulevan suurpomon kuskina. Uhkailua, väkivaltaa ja hieman huumoriakin kuitenkin luvassa.

Leffa on melko väkivaltainen, mutta jollei se ole este, niin juoni on ihan mukaansatempaava. Viggo onnistuu (tietenkin!) hyvin roolissaan venäläisenä juonittelijana ja nostaa leffan arvosanaa työllään.

Arvosana: 8½

 

We own the night

Odotin parempaa, sillä rooleissa loistavat sentään Mark Wahlberg ja Joaquin Phoenix, mutta...

Bobby on kääntänyt selkänsä suvulleen. Hän on suosittu seurapiirimies ja johtaa legendaarista venäläisten omistamaa yökerhoa. Bobby on vaihtanut sukunimensä ja salannut yhteytensä arvostettuun newyorkilaispoliisien sukuun. New York Cityn huumekauppa kasvaa ja venäläisen mafian lähipiiriin sotkeutuneen Bobbyn on valittava puolensa gangsterisodassa, jossa lain oikealla puolella ovat hänen etsiväveljensä Joseph ja poliisipäällikkö isä Burt Grusinsky.

Leffan alkumetreiltä saakka tietää mitä tulee tapahtumaan, ja että lopussa on tyypillinen happy end, mutta silti leffa on ihan katsottava. Kukaan huippunäyttelijöistä ei loista, mutta jollei vaadi leffalta liikoja, sen parissa voi hyvin viettää lähes kaksi tuntia.

Arvosana: 8+

 

The Kingdom

Ryhmä FBI:n huippuagentteja pääsee vastentahtoisista amerikkalaispoliitikoista huolimatta Saudi-Arabiaan tutkimaan amerikkalaisten asuinalueelle tehtyä tuhoisaa pommi-iskua. Heillä on vain 5 päivää aikaa löytää murhaaja, kunnes heidät passitetaan takaisin Amerikkaan. Tutkimukset vieraalla maaperällä sujuvat alkuun tahmeasti vihamielisessä ympäristössä ja kaksi kulttuuria ovat vääjämättömästi törmäyskurssilla, vain odottaen sytytyskipinää räjähtääkseen. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää tehdä yhteistyötä paikallisten poliisiviranomaisten kanssa. 

Kuulostaa paljon paremmalta kuin mitä leffa loppujen lopuksi oli. Tässäkin mukana sentään sellaiset näyttelijät kuin Jamie Foxx ja Jennifer Garner, mutta eipä ole heidän parhaimpia leffojaan. Muutamassa kohdassa ihan mukaansatempaava leffa, mutta jotain jäi puuttumaan.

Arvosana: 8