On taas oikein urakalla jäänyt arvostelematta täällä leffoja. Niitä on kuitenkin tullut katsottua kymmeniä kesän aikana, joten laitetaan nyt muutama MUST-leffa tännekin...

The Dark Knight

Uusin Batman-leffa sai heti tultuaan leffateattereihin Jenkeissä niin paljon huomiota (ei pelkästään Ledgerin kuoleman takia, vaan itse leffana), että se oli pakko nähdä heti kun se tuli tännepäin. Kävin sen naapurikaupungissa katsomassa, kun "oman" kaupungin teatteri toi sen ohjelmistoon vasta monta viikkoa myöhemmin.

Pelkäsin, että odotukseni ovat liian korkealla ja leijailen alas, mutta päinvastoin! Leffa oli todella mahtava ja Ledger ilmiömäinen! Jollei Ledgerille jaeta Oscaria tästä roolista post mortumisti ensi talvena, niin silloin paras näyttelijä -palkinnon voi jättää yhtä hyvin jakamatta!

Leffan tehosteet oli huikeat, juonikin mukaansa tempaava ja innolla jään odottamaan seuraavaa Batman-leffaa =) Ehdottomasti tämän vuoden paras leffa!

Arvosana: 10-

 

Sex and The City

Tämäkin leffa kuului ehdottomasti siihen kastiin, joka oli pakko nähdä leffateatterissa. Telkusta olen sarjaa seurannut useampaan otteeseen, joten pakkohan se oli päästä katsomaan, että pääsevätkö Carrie ja Mr Big vihdoin naimisiin.

Juoni ja vitsit eivät olleet ihan yhtä hauskat kuin tv-sarjassa, mutta toisaalta tv-sarjassahan on jo nähty ja koettu lähes kaikki, joten uusien vitsien vääntäminen voinee tuntua vaikealta. Vitsit olivat kuitenkin pieni asia siihen verrattuna, kun halusi tietää, että saako ne toisensa vai ei? Tietenkin matkassa oli yhtä sun toista mutkaa ja huhut kertoivat, että joku kuolee, joten paljon siis odotin. Hieman laimeaksi leffa jäi, mutta muutamat loistavat kohtaukset nostivat arvosanaa. Sinkkuelämää-sarjaa katsoneille tämä on ihan must-leffa =D

Arvosana: 9+

 

The Mummy: Tomb of The Dragon Emperor

Illan ratoksi oli saatava katsoa täydellistä aivot narikkaan -leffaa, ja siksi oli suunnattava taas leffateatteriin katsomaan muumiota. Ykkös- ja kakkosmuumiot nähneenä odotukset eivät olleet korkealla, mutta tiedossa oli, että jotain tyhmää, vauhdikasta ja hauskaa on luvassa. Eikä tarvinnut pettyä!

Juontahan tässä ei juurikaan ole, tai se vähäinen joka löytyy, on niin ennalta arvattavissa ettei paljon asiaa tarvitse miettiä. Loppukin on jo tiedossa ennen kuin leffa alkaa, mutta viihdykkeenä tämä toimi melko hyvin. Jollei odota saavansa täydellistä leffailtaa, tämä kantsii katsoa =)

Arvosana: 8½

 

Rambo

Jos on nähnyt Rambo 1, 2 ja 3, niin pitäähän tämäkin nähdä =D Vaikkakin Stallone on vanhentunut, niin Rambo jaksaa paahtaa meneen viidakossa kuin viimeistä päivää. Juontahan tässä ei ole lainkaan, mutta sen sijaan väkivallalla mässäillään entistä enemmän. Tämä on ehdottomasti raain versio koskaan, sillä verta ja ruumiita on enemmän kuin kaikissa edellisissä Ramboissa yhteensä! Ei siis herkkänahkaisille, mutta hauska pätkä silti, vaikka tässäkin tietää jo ennen leffan alkua mitä tuleman pitää =)

Arvosana: 8+

 

I Am Legend

Tämä oli aivan upean hauska Will Smith -pätkä! Ideahan ei ole mikään uusi, mutta toteutus oli hyvä ja juoni mukaansa tempaava. Tosin tiesihän tässäkin miten käy, mutta silti. Koiraihmisenä sakemannin mukana olo ainoana Smithin ystävänä toi heti pointseja =D

Ostin kyseisen leffan dvd:nä ja siinä oli mukana vaihtoehtoinen loppu. Pidin huomattavasti enemmän leffateatterin lopusta, tuo dvd:llä ollut loppu oli aivan liian ääliömäinen. Jos tykkää zombieista ja haluaa miettiä, miten itse selviytyisi tuollaisesta elämästä tyyliin ainoana ihmisenä planeetalla, leffa kannattaa ehdottomasti katsoa!

Arvosana: 9

Lisää arvosteluja jossain vaiheessa, kunhan ehdin ja jaksan... =D