Karppausohjeet senkun jatkuvat...

Kinkkupiirakka

Olen aikaisemmin tehnyt piirakat täysin munapohjalla, mutta tämä ohje on nyt aivan ylivertainen ja todella maukas!

1 dl rahkaa, 1 muna, 2 rkl soijajauhetta, 1 rkl vehnälesettä, 2 dl juustoraastetta ja 1.5 tl leivinjauhetta sekoitetaan ja painellaan piirakkavuoan pohjalle.

Pohjaa paistetaan 200 asteessa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen täyte lisätään. Täytteeseen tulee 150g kinkkua, 2 dl juustoraastetta, 1 muna, 1.5 dl ranskankermaa, sipulia sekä pieni purkki herkkusieniä. Nämä sekoitetaan ja lisätään pohjan päälle. Piirakka uuniin vielä 15-20 minuutiksi ja sitten vain nauttimaan!

Täytteenähän voi käyttää ihan mitä itse haluaa ja itse teen sen ilman sieniä seuraavalla kerralla, kun en satu olemaan sienten suuri ystävä.

Vihreä salaattisinfonia

Kinkkupiirakan kanssa voi tarjota vaikkapa salaattia, ja tämä sinfonia ja siihen itse tehty majoneesikastike sopii tähän mainiosti.

Salaattiin voi sekoitella ihan mitä salaattia tahansa, esim. rucolaa, lollorossoa, kiinankaalta ja mausteeksi persiljaa ja tilliä.

Majoneesikastike valmistetaan vatkaamalla 1 muna, 1 dl öljyä, 1 rkl sitruunamehua, 1 tl hunajaa sekä pippuria ja suolaa keskenään kuohkeaksi. Lopuksi seokseen lisätään vielä 1 dl kermaviiliä. Tämä sitten sekoitetaan valmiiksi vihreään salaattiin, niin avot, on maukas sekoitus!