Lisää karppiruokaohjeita... :)

Lämmin punajuurisalaatti

Uunipellille pilkotaan 10 tuoretta punajuurta, 1 dl hasselpähkinöitä ja 1 dl kurpitsansiemeniä. Päälle ripotellaan vajaa ruokalusikallinen hunajaa, 2 rkl balsamiviinietikkaa sekä öljyä ja suolaa. Tämä laitetaan uuniin 220 asteeseen 20-30 minuutiksi.

Uunipelliltä punajuuret ja muut siirretään astiaan, johon sekoitetaan vielä purkillinen salaatti- tai aurajuustoa sekä päälle basilikan ja rucolanlehtiä.

Todella maittava, lämmin salaatti!

Uuniseiti

Uunivuokaan laitetaan 400g seitiä ja sen päälle/ympärille puolikkaan sitruunan mehu, tilliä, mustapippuria, suolaa ja purjoa.

2 dl kermaan sekoitetaan 100g juustoraastetta sekä 50g mantelijauhetta tai -siivuja. Tämä seos kumotaan seitin päälle ja vuoka uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi.

Itse pidän hieman mausteisimmista ruuista, joten seuraavalla kerralla kun tätä tekee, niin laitan hieman muitakin mausteita antamaan potkua sekä aurajuustoa.