Ei ole taas ollut inspista ja aikaa kirjoitella tänne... josko nyt ehtisi pikaisesti kertoa mitä meillä on tapahtunut...

Pari viikkoa sitten oli Vaasan KV-näyttely, jonne olin ilmoittanut koko lauman. Ensin lauantaina kehässä oli Aino. Aino esiinty todella mallikkaasti handlerinsa kanssa.

Kesken kilpailuluokan alkoi sitten palohälytys soida ja siitä sitten kaikki Botnia-hallista ulos ja pihalle räntäsateeseen seisomaan. Siellä seistiin kunnes paloautot tuli ja sitte alettiin jo änkeä takaisin sisälle. Ihan viisas päätös, sillä vaikka kuuluttaja ilmoitti, että kehät jatkuvat reilun puolen tunnin kuluttua, niin Ainon kehä alkoi heti. Onneksi kaikki ehtivät takaisin kehään... Toistamiseenkin palohälytys alkoi soida, mutta sillä kerralla meidän kehässä tuomarointi vaan jatkui, joten kukaan ei lähtenyt ulos, vaikka muut menivätkin... Onneksi ei ollut oikeasti tulipalosta kyse!

Ainolle EH hyvällä arvostelulla, mutta ei sijoitusta kilpailuluokassa. Tuomari valitti pään pienuutta ja liian kapeaa rintaa... No, sille voidaan jotain ehkä tehdänkin ;)

Ainon puolisisarukset edellisestä pentueestä napsivat sitten ERIt, joten pääsin sitten Ainon kanssa vielä kasvattajaluokassa kehään. Tuomari tykkäs hyvin tasapainoisesta ja hienosta nelikosta, ja kasvattajalle tästä sitten ykköstila kunniapalkintoineen! JEEEE!!!

Ehdinhän mä ottaa kuvan myös Ainosta Raymondin ja Gagan seurassa... on sukulaisilla samaa näköä ;)

Hallilta mentiin sitten vielä ROP-kasvattajalle syömään KP-illallinen ja oli todella maittavaa! Kiitokset kokkauksesta ja tarjoilusta!

Sunnuntaina aamupäivällä ängettiin sitten bullmastiffit autoon ja lähdettiin taas Botnia-halliin. Arska-tummu oli niin tohkeissaan ku pääsi mukaan, ettei ollut malttaa lainkaan pistää autossa maate. Ja sama iloisuus loisti mummosta koko päivän, naama oli yhtä hymyä :)

Ensin kävin kuitenkin Adahn kanssa kääntymässä nuorten luokassa. Tuomarina siis norjalainen Willberg, joka arvostelee maailmanvoittajassa nartut tänä kesänä. No, eipähän tartte mun ja Adahn mennä sinne :D Adah seisoi ja liikkui hienosti, mutta tuomarin mielestä on hyvin keskenkasvuinen vielä, liian pieni ja liikkuu edestä liian ahtaasti...

H sieltä sitten meille rapsahti, mutta tuo nyt oli vaan yhden sedän mielipide taas... Vaikkakin Adah oli hieman loukkantuneen näköinen kommenteista... ;)

Seuraavaksi sitten veteraanikehään Arskan kanssa. Siinä oli kyllä itkussa pitelemistä kun Arska ja Sohvi-systeri marssi kehään. En ole koskaan ennen päässyt koirani kanssa vetsku-kehään, niin tunteet oli kyllä pinnassa. Ja vielä kun koira on noin hyvässä kunnossa kun Arska on, niin sitä on ilo esitellä!

Sekä Sohvi että Arska olivat koko ajan kehässä naama hymyssä ja hännät heiluen. Kuvista oikein loistaa kuinka mummoilla on hauskaa :)

Tuomari antoi Arwenille EH:n, joka lämmitti erityisesti mun sydäntä, sillä Arska on aina ollu H:n koira! Lisäksi tuomari kehui, että tummu on loistavassa kunnossa ikäisekseen. Miinusta tuli liian pitkästä turvasta ja ahtaista etuliikkeistä... Setä ei näköjään tykänny ku mun tytöt piti katsekontaktia muhun juostessa, silloin heittävät jalkojaan hieman enemmän ja se vissiin teki liikkeistä ahtaan näköiset edestä...

Mielenkiintoista oli myös tuomarin kommentti Arskan koosta... arvostelussa luki, että hyvän kokoinen narttu... Arska on kuitenkin tuomarin mielestä pienikokoista Adahia pienempi... Taisi Adahn väri hämätä tuomarin silmää, tai jotain :)

Me ollaan kuitenkin huipputyytyväisiä tulokseen! Sohvi-systeri sai ERIn ja oli ROP-veteraani, ja vielä tätäkin kautta Sohville mahottomasti onnitteluja! Oli se ihanaa nähdä siskokset samassa kehässä jälleen... viimeksi taisivatkin olla pentukehässä samaan aikaan :)

Nyt sitten ootellaan vaan seuraavia näytelmiä. Adah on ilmoitettu Kempeleeseen ja Oulaisiin... sen jälkeen vuorossa on Tuuri. Jätin Kauhajoen 9-ryhmiksen pois välistä, en viitsi vaivautua paikalle Ainon kanssa, ku tuomari on sama kuin viime vuonna Vaasassa.

Itse olin viime viikonloppuna jälleen kehäsihteerinä kirjoittamassa arvosteluja, ja oli todella mukava päivä vaikka aamulla satoikin lunta ja kehä oli alkupäivän ulkona. Mukava tuomari ja kiva paikka, joten mikäs sen hauskempaa :) Myös tulevana viikonloppuna saan istua sekä lauantaina että sunnuntaina kirjaamassa arvosteluja. Tällä kerralla ruotsiksi... Ja mun tuurilla viikonloppuna taas sataa, tuulee ja on kylmä, sillä kehät ovat ulkona...